|
لیست عنوان و خلاصه پایان نامه های رشته طب سنتی ایرانی
دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران
رساله جهت دریافت درجه دکترای تخصصی طب سنتی
عنوان:تبیین اصول و مبانی خوردن و آشامیدن در طب سنتی ایرانی
استید راهنما:دکتر محمد باقر مینایی ،استاد اسماعیل ناظم
استاد مشاور:دکتر علیرضا نیکبخت نصر آبادی
نگارش:دکتر حسین مرادی
سال تحصیلی:91-90 شماره پایان نامه:8
"حق استفاده از مفاد این پایان نامه برای دانشگاه علوم پزشکی تهران محفوظ است."
چکیده فارسی
از دیدگاه طب سنتی ایران اصول ششگانه ضروری حیات از اسباب قوی سلامت و بیماری به شمار میروند که مدیریت درست و شیوه های صحیح استفاده از انها باعث حفظ سلامتی و تداوم ان است،در این مطالعه<<مبانی خوردن و آشامیدن>> از نقطه نظر طب سنتی ایران مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است چرا که نقش این مقوله در راستای حفظ تندرستی و درمان بیماریها ممتاز و برجسته است و در طب نظری و طب عملی سنتی ایران به وضوح مورد بحث قرار گرفته است.
این مقاله یک تحقیق کیفی از نوع تحلیل محتوایی است که در آن محتوی 20 کتاب طب سنتی پیرامون خوردن و آشامیدن مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
در این مطالعه مشخص شد که رعایت اصول و آداب خوردن وآشامیدن یکی از قویترین اسباب در حفظ سلامتی و تعادل جسمی و روحی انسان است و عدم رعایت این اصول و آداب زمینه ساز و سبب بسیاری از بیماریها است که برخی از این اصول و آداب عبارتند از :تغذیه با در نظر گرفتن مزاج شخص مغتذی، فصول سال ،آب و هوا، قوت هاضمه افراد،شرایط روحی ،میزان فعالیت بدنی وآداب قبل و حین و بعد از تغذیه ، یافته های این پژوهش با تبیین زوایای مختلف خوردن و آشامیدن در طب سنتی ایران و تطبیق آن با شرایط تغذیه در زمان حاضر کمک شایانی به کابردی کردن بحث تغذیه از دیدگاه طب سنتی ایران مینماید و در بهبود شرایط تغذیه فعلی تاثیر بسزایی دارد.
ضمن اینکه فرضیات و دستاوردهای این مطالعه زمینه تحقیقات و پژوهشهای کمی و کیفی را برای محققین و علاقمندان فراهم می نماید.
واژگان کلیدی:خوردن و آشامیدن،طب سنتی ایران،تندرستی،تحقیق کیفی
|