|
لیست عنوان و خلاصه پایان نامه های رشته طب سنتی دوره اول
دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده طب سنتی
عنوان:تدوین قواعد تغذیه در بیماری ها بر اساس مبانی طب سنتی ایرانی
دانشجو:فاطمه نجات بخش
اساتید راهنما:دکتر سید اشرف الدین گوشه گیر-استاد اسماعیل ناظم
اساتید مشاور:دکتر محمد مهدی اصفهانی-دکتر علیرضا نیکبخت نصرآبادی
1391
"حق استفاده از مفاد پایان نامه برای دانشگاه علوم پزشکی تهران محفوظ است"
چکیده فارسی
بیان مسئله:در مکتب طب سنتی ایران در دو حیطه پیشگیری و درمان توجه بسیار زیادی به امر تغذیه شده است . اما اشکالی که وجود دارد این است که اصول و مبانی در این مکتب با اصول و مبانی طب کلاسیک کاملا متفاوت است: لذا پزشکانی که در این مکتب طبابت می کنند لازم است توانایی ارائه دستورات غذایی مبتنی بر این مکتب را به بیماران داشته باشند،و این در حالی است که منبع جامعی از این دستورات وجود ندارد.
هدف: هدف این مطالعه، تدوین مجموعه ای جامع و کامل از دستورات تغذیه ای برای بیماران بوده است که فارسی و شیوا و در عین حال با زبان تخصصی طب سنتی بوده و از طرفی به صورت قواعد کلی بیان شده باشد به نحوی که پزشک بتواند با استناد به این قواعد و تطبیق آن با شیوه ها و عادات غذایی جدید،و نیز توجه به سرزمین و محل زندگی بیمار و طبیعت غذاها در آن منطقه، دستور غذایی مناسبی برای بیمار خود تجویز کند.
روش انجام کار:در این مطالعه که یک تحقیق کیفی از نوع تحلیل محتوایی است، قواعد تغذیه در بیماری ها بر اساس مبانی طب سنتی ایران، در بیماری های مغز ، اعصاب ، ریه، قلب، پستان ، مری ، معده ، امعاء ، مقعد ، کبد ، طحال،صفاق و سره(ناف) ، زنان ، مردان ،کلیه،مثانه و بیماری های پشت و اندام ها ، بررسی، تجزیه و تحلیل و تدوین شده است.
نتایج:در این مطالعه،یکسری تدابیر کلی تغذیه قابل تعمیم به تمام بیماری ها به دست امد. علاوه بر آن قواعد تغذیه مربوط به 289 بیماری ،و 431 زیر مجموعه آن ، و جمعا 720 عنوان حاصل شد.
نتیجه گیری نهایی:پزشکان مکتب طب سنتی ایران،باید ضمن آشنایی با قواعد تغذیه در این مکتب ، بتوانند با توجه به شیوه زندگی مردم نسبت به گذشته، دستورات غذائی صحیح و مطابق روز به بیماران ارائه دهند.
کلمات کلیدی:تغذیه،بیماری ها،طب سنتی ایران
|